top of page

No Babes is een VZW waarin we samen taboes en schoonheidsidealen in vraag stellen door het aanbieden van een educatief platform. Ons doel? Het mentaal welzijn van voornamelijk jongeren bevorderen.

Denk bijvoorbeeld aan onze workshops,  fotoshoots, evenementen en stem in de media. Will you join us?

Fiona.jpg
klein.jpg

DE FOUNDER VAN NO BABES

Morgane Gielen (1994) is een in België gevestigde lifestyle- en modefotografe. Ze richt zich op het creëren van meer inclusiviteit en diversiteit in de mode-industrie. 

In 2019 startte Morgane Gielen als lifestyle- en modefotograaf in hoofdberoep. Hetzelfde jaar stampte ze ook No Babes VZW uit de grond. Een organisatie dat schoonheidsidealen in vraag stelt en taboes bespreekbaar wilt maken.

Het begon als fotoproject op Instagram. Nadien is het uitgegroeid tot een fotoboek gepubliceerd in samenwerking met Borgerhoff & Lamberigts, verschillende exposities, samenwerkingen met organisaties zoals Stad Gent, Dito VZW en SAAMO, een rubriek op Iedereen Beroemd, een podcast genaamd Taboo Talk, en meer. In 2022 heeft ze ook de stap gezet om het eerste inclusieve modellenbureau van België op te richten, genaamd
No Babes Agency.


Doordat Morgane zelf traumatische gebeurtenissen heeft meegemaakt en worstelt met een minderwaardigheidscomplex ging ze op zoek naar gelijkgestemden: “Van jongs af aan heb ik al een soort van rechtvaardigheidsgevoel. Ik heb heel veel moeite met onrecht en ik zal er ook alles aan doen om op te komen voor mensen die geen stem krijgen."

 

En hoewel body positivity een belangrijk onderwerp is in haar fotografie beperkt Morgane zich niet enkel tot dat: “Toen ik met ‘No Babes’ startte wou ik de rauwe verhalen van echte mensen vertellen en delen. Ik wou het hokjesdenken de wereld uit helpen en laten zien dat het oké is om je kwetsbaar op te stellen. Mensen uitsluiten was voor mij dan ook geen optie. Van de LGBTQIA+ community tot paralympiërs: bij mij komt iedereen aan bod.”

WAAR KAN JE BIJ ONS
VOOR TERECHT?

FOTOSHOOTS

Dit is voor de die-hards, de durvers, degene die klaar is om diep te duiken in hun eigen taboedoorbrekend verhaal. We nemen uitgebreid de tijd om kennis te maken én om in te zoomen op hoe we jouw verhaal naar beeld kunnen vertalen. Velen bestempelen deze shoot als iets therapeutisch, omdat het een krachtige impact nalaat.

 

EVENTS
 

Wij bundelen heel graag onze krachten met gelijkgestemde organisaties om samen een statement neer te zetten. Dit kan gaan van het uitwerken van een expositie omtrent een bepaald thema, tot het mee organiseren of uitdenken van inclusieve evenementen.

Zelf organiseren we ook events binnen onze eigen community zodat zij een plek hebben waar ze volledig zichzelf kunnen zijn.

WORKSHOPS
 

Aan de hand van lezingen en workshops brengen wij meer bewustzijn over het feit dat inclusiviteit nog in zijn kinderschoenen staat in België.

 

Daarom vinden we het belangrijk om mensen te educeren over wat de impact is van de onrealistische idealen die gecreëerd zijn door de maatschappij, op ons eigen zelfbeeld, maar ook op alles en iedereen rondom ons. 

HIGHLIGHTS

 

De Morgen: Stap voor stap zijn wij het nieuwe normaal

VRT NWS: No Babes Agency wilt meer diversiteit

Marie-Claire: Woman To Watch

Humo: Ik wil mensen ontdoen van hun oogkleppen

HLN: Na #nofilter in Iedereen Beroemd

Knack: Niet perfect, wel model

VRT - #nofilter - No Babes: watch it here
 

GOPLAY - Inside The Box - Inclusivity in fashion : watch it here

MENT TV - Trendsetters: watch it here

Mar10's - Vol zelfvertrouwen voor de camera : watch it here

 

NRJ - Open radio: watch it here
 

EXPOSITIES

Saintklet, Brussel (2020)

Femmeniste, Antwerpen (2020)
Broei, Gent (2021)
Fire Is Gold Festival (2021)
Ampere Open Air Festival (2021)
Piet Moodshop, Gent (2021)
Factor Club, Brugge (2021)
Bib Kortenberg (2022)

Het Geuzenhuis, Gent (2022)

Sorry Not Sorry Festival (2022)

Z33 Hasselt (2022)

Zebrastraat Gent (2023)

TIJDLIJN

 

 

2019: No Babes ontstaat als fotoproject op social media
2020: Oprichting van de podca
st Taboo Talk
2021: Lancering
 fotoboek 'No Babes' in samenwerking met uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts
2021: Eerste f
ototenstoonstelling ter promotie van het boek te Kasteel Duivelsteen in Gent

2021: Rubriek op Iedereen Beroemd genaamd #nofilter

2022: Onstaan van No Babes Agency - het eerste inclusieve modellenbureau van België
2023: No Babes wordt officieel een VZW

bottom of page