Teamleden

Een overzicht van iedereen die het project No Babes steunt of helpt groeien. Samen, sterker!

Eva Eyskens is een jonge fashion designer, net afgestudeerd op het KASK In Gent, als Master in de Beeldende Kunsten, afstudeerrichting Mode. Op dit moment loopt ze stage bij Studio AMA  en Jan Jan van Essche. Zij verzorgt de styling voor de editorial shoots van No Babes.
 

Wat is je grootste prestatie?
 

"Afstuderen, mijn dromen durven volgen en doorzetten. Alsook ben ik tweemaal de winnares geworden van de ELLE Awards België."

 

Wat is je grootste mislukking?
 

"Ik geloof niet in mislukkingen, fouten maken horen bij het vooruitgangsproces."
 

Wat sprak je aan in het project No Babes?
 

"No Babes spreekt me aan omdat het een project is met jonge, getalenteerde mensen met veel goesting. De combinatie van het esthetische en de maatschappelijke ondertoon, vind ik heel interessant. We maken mensen op een artistieke manier bewust van belangrijke thema's en onderwerpen."

 

Wat heb je tot nu toe van het leven geleerd?
 

"Als je echt iets wilt, dan kan je het! Er in geloven is de eerste stap."

I.G: @evaeyskens

Sem Lannau werkt in de zorgsector, volgt een opleiding "Event Management", doet aan songwriting en is vrijwilliger bij Genderspectrum - een organisatie die zich inzet voor non-binaire mensen en transgenders. Zelf identificeert Sem zich ook als non-binair. Sem is als het ware uitgegroeid tot een ware 'No Babes' ambassadeur.
 

Wat is je grootste prestatie?
 

"Na maanden van gesprekken met het UZ in Gent heb ik eindelijk de stap gezet naar mijn eigen geluk: Ik heb mijn borsten laten amputeren. Het was geen gemakkelijke weg, maar nu kan ik oprecht zeggen dat ik in het juiste lichaam zit en gelukkig ben." 

 

Wat is je grootste mislukking?
 

"Ik zie het leven als één grote leerschool waar je steeds nieuwe kansen krijgt. Mislukken of falen is niet erg zolang je er maar iets uit leert. Waar ik wel spijt van heb is dat ik niet doorgezet heb om te studeren wat ik echt wou in het middelbaar. Ik wou zo graag Drama en Theater studeren!"
 

Wat sprak je aan in het project No Babes?
 

"Toen ik Morgane voor de eerste keer ontmoette en haar verhaal hoorde was ik onmiddellijk verkocht. Ik ben iemand die zelf buiten de gendernorm valt, en wat No Babes doet, is taboe’s doorbreken, buiten de hokjes en vakjes durven denken, en een grote middenvinger uitsteken naar de huidige maatschappij. Ik hou van dat rebelse en het tegen de stroom ingaan."

 

Wat heb je tot nu toe van het leven geleerd?
 

"Het is oké om soms eens stevig op uw smoel te belanden en met de handen in het haar te zitten. Zolang je maar terug recht staat, het leven bij het nekvel durft nemen en zegt: "Bitch, you messed with the wrong person."

I.G: @semlannau

Jessica Vereecken combineert haar job als zelfstandig kinesitherapeut met werk voor, naast en achter de lens. Ze is de bezielster van de taboebrekende modeprojecten "Tiny Imperfections" en is de creative director van de No Babes editorials. En een beetje het mama'tje op de set.
 

Wat is je grootste prestatie?
 

"Mama zijn van een 9-jarig beestje en er toch nog presentabel uitzien zonder make-up! En oh ja, Tiny Imperfections uit de grond stampen, en daarmee kindjes met een imperfectie een plekje geven in de modewereld."

 

Wat is je grootste mislukking?
 

"Mislukkingen bestaan in mijn ogen niet, enkel dingen die anders uitdraaien dan gepland. Hoewel... dat 2de stuk taart niet kunnen weerstaan waar ik dan uiteindelijk toch misselijk van word, misschien?"
 

Wat sprak je aan in het project No Babes?
 

"Tiny Imperfections en No Babes zijn twee zielen uit dezelfde zak, dus het antwoord is logisch. Morgane is onomstootbaar in haar doel om taboes te breken, en wil er net als ik alles aan doen om de maatschappij wat zachter te maken voor mensen die nét ietsje anders zijn. Haar jeugdige energie en crazyness werken inspirerend, en we breken beiden graag de baan open voor het nieuwe "normaal".

 

Wat heb je tot nu toe van het leven geleerd?
 

"Dat alles uiteindelijk mooier, rijker en liefdevoller uitdraait dan je had gepland, als je maar met een open mind en een dankbaar hart durft kijken. Dat zachtheid loont. En dat je op het einde van je leven maar aan één ding denkt: hoe hard heb ik lief gehad?"

I.G: @jessicavereecken

 

In haar branding studio “More to Morgane” ontwerpt en begeleidt ze de branding van creatieve ondernemers. Als fotografe staat ze voornamelijk bekend om haar artistieke modebeelden. Naast de set kan je haar terugvinden op een boerderij te Kortenberg, of al sparrend op de matten als jiujiteira. Je kan haar zeker en vast herkennen aan haar blauwe manen.
 

Waarom ben je gestart met No Babes?
 

“Enerzijds omdat ik al heel mijn leven lang een enorm sterk rechtvaardigheidsgevoel heb en het altijd heb opgenomen voor mensen die buitengesloten werden of niet gehoord werden. 

 

Anderzijds omdat ik me zo alleen voelde in mijn eigen strijd naar zelfacceptatie toe, vechtende tegen trauma's, bestaande schoonheidsidealen en donkere gedachtes. Ik vroeg me af: "Ik kan toch niet de enige zijn? Waarom wordt hier niet over gepraat?"

 

Ten slotte kwam ik ook onbewust steeds meer mensen tegen met een zwaar verhaal via mijn job als modefotograaf, maar ook daarbuiten. Op een bepaald punt is het gewoon 'geklikt'  en heb ik besloten dat ik hier iets mee wou doen."

 

Wat is jouw No Babes verhaal?
 

“Ik worstel al heel mijn leven lang met een enorm minderwaardigheidscomplex en perfectionisme. De druk dat de maatschappij ons oplegt om er zowel perfect uit te zien als perfect te presteren, werd mij teveel. Na enkele traumatische relaties, een slopende depressie en een fysieke burn-out werd het mij duidelijk dat het universum mij moeilijke situaties ging blijven voorschotelen tot ik zou werken aan mijn eigenwaarde en zelfliefde. 

Ontdek binnenkort via Taboo Talk mijn volledige verhaal.



Wat heb je tot nu toe van het leven geleerd?
 

“Ik geloof dat alles verbonden is met elkaar en deel uitmaakt van een groter geheel. Ik geloof dat het leven ons constant signalen en spiegels toont om een stap verder te brengen in onze eigen zelfontwikkeling. Daarom is het voor mij ook belangrijk om alert en zelfbewust door het leven te gaan. ”

 

Wat hoop je te bereiken met het No Babes fotoboek en de expositie?
 

“Mijn ultieme doel is mensen laten beseffen dat ze niet alleen zijn. Een hart onder de riem steken. Moeilijke dingen bespreekbaar maken en in dit digitale tijdperk toch op een zekere manier mensen in verbinding brengen met elkaar. Al kan ik maar één persoon helpen of steun bieden met dit project, dan is het voor mij al geslaagd.”

Galia Van de Wouwer is een copywriter, afgestudeerd met een master in de journalistiek aan de KULeuven. Haar vrienden omschrijven haar als iemand die dag en nacht klaarstaat voor de mensen en dingen die haar dierbaar zijn.
 

Wat is je grootste prestatie?
 

"In Eigen Woorden."

 

Wat is je grootste mislukking?
 

"Elke keer als ik ergens ‘ja’ op zeg, waar ik eigenlijk ‘nee’ op zou moeten zeggen.”
 

Wat sprak je aan in het project No Babes?
 

"No Babes creëert een samenhorig gevoel, omdat je mensen leert kennen die heel herkenbare verhalen hebben. No Babes maakt solidariteit tastbaar.”

 

Wat heb je tot nu toe van het leven geleerd?
 

"Vaak is het belangrijker om enkel te luisteren."

I.G: @galiavdw

Kasper Ooms zit in haar laatste jaar middelbaar en studeert Podiumtechnieken. Ze houdt van make-up, video en geluidsmontage. Voor No Babes monteert ze alle Taboo Talk afleveringen.

Wat is je grootste prestatie?
 

"De zoektocht en acceptatie naar mezelf. Na lang omgaan met de verkeerde en negatieve mensen wist ik niet meer wie ik was. Maar daar kwam begin 2019 verandering in. En het evolueert alleen maar verder."

 

Wat is je grootste mislukking?
 

"Het overschatten en onderschatten van mijzelf.”
 

Wat sprak je aan in het project No Babes?
 

"Ik leerde Morgane kennen na de première van de HBO reeks "Euphoria" op het filmfestival van Oostende. Ze legde uit wat ze met No Babes wou gaan doen, en ik was meteen verkocht! ”

 

Wat heb je tot nu toe van het leven geleerd?
 

"Het is oké om eens goed te bleiten. En uw fouten toe te geven. Elk nadeel heeft zijn voordeel."

I.G: @venus.as.me

Contacteer ons
© More to Morgane