LIVE WORKSHOP: HOE HERKEN JE VOOROORDELEN EN STEREOTYPEN BIJ JEZELF EN JE TEAM?

Gericht op: Werknemers binnen een bedrijf
Waar: Op locatie
Wanneer: Bespreekbaar
Duur: Halve dag (4u)
Budget: Vanaf €1500 excl. BTW

Mensen hebben vaak angst voor het onbekende en blijven daardoor ook vaak weg van leefwerelden die anders zijn dan die van zichzelf. Daardoor ontstaat er vaak discriminatie, racisme, vooroordelen, miscommunicatie en een gebrek aan verbinding tussen verschillende doelgroepen, zelfs binnen de muren van één bedrijf.

W
e vinden het belangrijk om via deze workshop op een laagdrempelige manier mensen in contact te laten komen met nieuwe leefwerelden en hun te educeren en bewust te maken v
an hun eigen gedachtegang, angsten en patronen. Anderzijds geven we ze graag de juiste tools en tips mee om te leren omgaan met de prachtige diversiteit die er rondom ons leeft. Als kers op de taart creëren we ten allen tijden een safe space waar iedereen zijn mening kan uiten en moedigen we interactie aan.

No Babes teamlid Eline, die een achtergrond heeft als socioloog/antropoloog gespecialiseerd in gender en diversiteit en zichzelf identificeert als non-binair, komt hun expertise delen, samen met een andere expert uit de No Babes community.

Aanbod:


- De huidige situatie analyseren
- Theoretische basis: harde feiten en cijfers
- Interactieve oefeningen met het team: botsen op vooroordelen
- Zelfanalyse: Wat speelt er in je eigen leefwereld

- Praktische tips en tools om toe te passen op de werkvloer en daarbuiten

LIVE MASTERMIND SESSIE: HOE INCLUSIEF IS JOUW BEDRIJF?

Gericht op: Werkgevers binnen een bedrijf
Waar: Op locatie
Wanneer: Bespreekbaar
Hoelang: Halve dag voorbereiding (4u) + halve dag live (4u)
Budget: Vanaf €2500 excl. BTW

Deze workshop is geschikt voor bedrijven die echte inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer willen toepassen en daar een concreet stappenplan voor zoeken.

Stap 1 - Let's analyse: Voor de mastermind sessie plaatsvindt laten we alle werknemers én werkgevers binnen het bedrijf een anonieme vragenlijst invullen die inzoomt op verschilende aspecten binnen het bedrijf, met focus op inclusiviteit en diversiteit. Vervolgens gaat het No Babes team aan de slag met deze lijst én een eigen analyse om ter voorbereiding van de mastermind een stappenplan voor te kunnen leggen.

Stap 2 - Let's talk: In de voormiddag nemen we de tijd om op een interactieve manier meer uitleg te geven over de achtergrond, integratie en toepassing van inclusiviteit binnen een bedrijf.

Stap 3 - Let's do this: In de namiddag analyseren we samen de uitkomst van de vragenlijst en geven we concrete tips en tools om de interne structuur van het bedrijf te verbeteren. We zoomen hier ook in op de sustainable development goals binnen het bedrijf en hoe kan inclusiviteit hierin passen.

No Babes teamlid Eline, die een achtergrond heeft als socioloog/antropoloog gespecialiseerd in
gender en diversiteit en zichzelf identificeert als non-binair, komt hun expertise delen, samen met een andere expert uit de No Babes community.

DE MENING VAN ANDEREN

"We deden beroep op No Babes voor een workshop die paste in onze projectweek. Na een telefoongesprek was het meteen was duidelijk dat we aan het juiste adres waren. We zochten immers iemand die vlot kon babbelen over thema's als genderidentiteit en inclusiviteit, en dit op maat van onze doelgroep. De communicatie naar aanloop van het project verliep altijd heel vlot. De workshop was volledig afgestemd op onze noden en we zouden het niet anders gewild hebben. We zijn echt blij en dankbaar dat ze bij ons zijn langs geweest en onze leerlingen zaken heeft bijgebracht die ze anders nooit op school zouden gehoord hebben."

Eveline De Backer

NIET GEVONDEN WAT JE ZOCHT?

Stuur ons zeker een bericht voor een koffietje te gaan slurpen! Wij werken heel vaak pakketten op maat uit voor bedrijven, scholen en organisaties. We steken graag onze koppekes samen om tot een uniek concept te komen.

#weconnectbystandingout