Ben jij op zoek naar een originele en laagdrempelige manier om diversiteit en inclusiviteit meer in de kijker te zetten in jouw bedrijf, school, regio of vereniging? Kijk dan zeker verder!
 

Nana (1 of 1)-4.jpg

WORKSHOPS

MODE EN DIVERSITEIT

Voor wie: Semi-professionele fotografen
Wanneer: Te bespreken

Gegeven door: Morgane Gielen
Waar: Fotostudio @ Morgane Gielen

Duur: Hele dag (8u)

Max. aantal deelnemers: 10
Min. aantal deelnemers:

Inbegrepen: Lunch

Meenemen: Eigen camera/lenzen, laptop
Tarief

Hoe combineer je mode met diversiteit?
Hoe ga je op een respectvolle manier om met modellen die niet in het 'standaard' regime passen? Ga zélf aan de slag met professionele No Babes modellen, onder begeleiding van fotograaf en oprichtster van No Babes, Morgane Gielen. Tijdens deze workshop van 8u overloopt Morgane de stappen van een echte shoot met atypische modellen en geeft ze alle tools om van iedereen een artistiek, mooi portret te kunnen maken, met het verhaal van de modellen in het achterhoofd.

De dag begint met uitleg over hoe je een fotoshoot tot stand laat komen. Hoe kom je tot een concept? Hoe maak je een moodboard? Hoe vind je een team? Welk materiaal gebruik je het beste?  Vervolgens zal Morgane heel praktijkgericht verder gaan: Hoe stel je licht op? Hoe begeleid je een model? Hoe stel je iemand op hun gemak? Kijk mee achter de schermen van hoe Morgane in interactie gaat met een model op een professionele set en ga nadien zelf aan de slag met de modellen. Morgane zal begeleiden en tips geven waar nodig.

Nadien  zal Morgane samen met jullie haar workflow na een fotoshoot én haar bewerking- en selectie proces uitleggen. Jullie krijgen dan ook de tijd om jullie beste beeld van de fotoshoot uit te kiezen en deze te bewerken. Tenslotte zal Morgane deze in groep bespreken en is er nog tijd achteraf om vragen te stellen.

 

Masterclass (1 of 1)-5.jpg
 
Businesswoman with Mask

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD VERKOPEN

Voor wie: Creatieve ondernemers
Wanneer: Te bespreken
Gegeven door: Eline Vanduyver
Waar: Te bespreken
Duur: 2u
Max. aantal deelnemers: 4
Min. aantal deelnemers:
Tarief:

Meer dan eens worden er verouderde en manipulatieve werkwijzen aangeleerd tijdens verkoopcursussen waar geen van beide partijen zich goed bij voelen. Wij focussen ons in deze workshop op hoe je de passie voor jouw product of dienst op een
eerlijke en ethische manier aan de mens kan brengen.

 

Daarnaast is het ook belangrijk jezelf als zelfstandige te beschermen tegen organisaties die gebruik willen maken van jouw goedheid als freelancer. Vaak zijn het net de mensen die ethisch willen handelen die afgezet worden door bedrijven of vzw's. 

Tegen het einde van de workshop zal je geleerd hebben op welke manier je jezelf kan richten naar de klant toe en hoe je échte
win-win situaties kan creëren. Dit is een workshop, dus het is de bedoeling om met elkaar in gesprek te gaan, zodat je met praktische tips naar buiten gaat.

Deze workshop wordt gegeven door Eline Vanduyver. Die heeft al meer dan 10 jaar ervaring in sales en met hun achtergrond in de sociologie tracht die het maatschappelijke aan het commerciële te verbinden.

GENDER EN DIVERSITEIT

Voor wie: Iedereen
Wanneer: Te bespreken
Gegeven door: Sem Lannau
Waar: Te bespreken
Duur:
Max. aantal deelnemers:
Min. aantal deelnemers:
Tarief:

 

We komen allemaal vroeg of laat in contact met gender- en seksuele diversiteit. Iemand uit je jeugdbeweging is homo, een collega op het werk maakt een transitie door als trans man of je broer vertelt je dat hij biseksueel is. Weten wat het betekent om holebi of trans* te zijn is essentieel om een goede bondgenoot, vriend of partner te zijn.

Wil je graag de basis leren over gender, seksuele geaardheid en alles wat daarbij komt kijken? Dan is deze workshop ideaal! In deze basisworkshop wordt er eerst stil gestaan bij de eigen vooroordelen en ingebouwde genderstereotypen. Daarna worden concepten en termen uitgelegd zoals gender, geslacht, genderexpressie, transgender enzovoort. Van daaruit wordt de theorie uitgediept met enkele praktijkvoorbeelden. Tot slot geeft Sem nog enkele kant-en-klare tips mee om in het dagelijkse leven in te zetten.

Sem Lannau brengt vanuit zijn eigen ervaring als trans* persoon en zijn opgebouwde expertise een toegankelijk verhaal. Krijg toegang tot een wereld vol nieuwe inzichten, persoonlijke ervaringen, waarbij hij geen enkele vraag onbeantwoord laat.

Versie1 (1 of 1)-22.jpg
Romy (5).jpg

DIK ZIJN IN EEN MAATSCHAPPIJ WAAR DUN ZIJN DE NORM IS

Voor wie: Iedereen
Wanneer: Te bespreken
Gegeven door: Romy Schlimbach & Marijne Van Boeckel
Waar: Te bespreken
Duur: 2u, 4u of 8u
Tarief

 

Wat denk jij over dikke mensen? Romy en Marijne delen niet alleen een hechte vriendschap, ze delen ook hun ervaring als dikke vrouw in een maatschappij waar dun zijn de norm is. In deze interactieve avond nemen plussize model Romy Schlimbach en activiste Marijne Van Boeckel het publiek mee in een gesprek over de media, het onderwijs en de gezondheidssector en de impact hiervan op mensen met overgewicht.

 

Zit je met vragen of onzekerheden over je eigen lichaam of wil je graag bijleren over body positivity? Twijfel dan zeker niet om te komen naar deze leerrijke avond. Romy en Marijne maken er een gezellige avond van, eentje om niet snel te vergeten!

 

SALES SCRIPTS

Voor wie: Iedereen
Wanneer: Te bespreken
Gegeven door: Eline Vanduyver
Waar: Online, of in Koevoet te Gent
Duur: 2u
Max. aantal deelnemers: 4
Min. aantal deelnemers:
Tarief:

 

Hoe ga je om met klanten die vragen of je gratis wilt werken, vinden dat je te duur bent, iemand zoeken met ervaring, korting willen, of iets anders? In deze workshop leer je verschillende technieken van hoe je hiermee kan omgaan en kan toepassen op je eigen bedrijf. We overlopen de stappen van prospectie tot navolging in detail en kijken samen met jou naar een werkbaar sales proces.

We gaan ook dieper op volgende thema's:

Prospectie: waar en hoe trek je nieuwe klanten aan?

 

Pijnpunten en noden van jouw klant: win-win situatie creëren
 

Pitch: Je leert in 2 minuten uit te leggen wat je precies doet zodat je snel tot de essentie van jouw product of dienst komt

Verkooptechnieken: We overlopen verschillende verkooptechnieken en we leren manipulatieve, oneerlijke technieken te herkennen, opdat we onszelf beter kunnen leren beschermen en betere contracten kunnen afsluiten met onze klant.

Sales Representative

LEZING OP JOUW SCHOOL
OF JEUGDWERKING


Voor wie: Scholen en/of jeugdwerking
Waar: Op locatie
Wanneer: Te bespreken
Duur: 2 lesuren
Max. aantal deelnemers: Klas van 20 personen
Min. aantal deelnemers:

Jongeren zijn onze toekomst. Daarom vinden we het belangrijk om hun op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met thematieken die vaak nog steeds moeilijk bespreekbaar zijn in deze maatschappij én hun mentaal welzijn te bevorderen. Denk maar aan hoe om te gaan met huidige schoonheidsidealen, de impact van sociale media, verschillende genderidentiteiten, lichaamsdiversiteit, zelfbeeld, discriminatie, pesten, en seksualiteit. 

PRAKTISCH: Twee No Babes experten komen hun ervaring en expertise delen met de studenten. Op een interactieve manier en via anonieme tools laten zij de studenten kennismaken met allerlei actuele en soms ook moeilijk bespreekbare thema's. We delen de workshop op in vier hoofdthema's: Gender, Mentaal Welzijn, Lichaamsdiversiteit en Seksualiteit.

INCLUSIVITEIT OP DE WERKVLOER


Voor wie: Bedrijven, ondernemers
Waar: Op locatie
Wanneer: Te bespreken
Hoelang: 2u
Max. aantal deelnemers: 
Min. aantal deelnemers: 

Deze workshop is geschikt voor bedrijven die hun werknemers willen laten kennismaken met wat inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer én naar klanten toe nu echt betekent.  Hoe ga je om met een collega op het werk die van geslacht is verandert? Hoe ga je om met pestgedrag of racisme? Wat als een klant graag heeft dat je de voornaamwoorden die/hun gebruikt?  Wat met discriminatie naar mensen met een fysieke/mentale beperking of een maatje meer? We leggen niet alleen de basisbegrippen uit maar we gaan mensen ook laten stilstaan bij eigen vooroordelen en gedragingen via interactieve oefeningen. 

HERBELEEF HIER DE NO BABES EXPOSITIE IN GENT
 

EXPOSITIE NO BABES

Kunst is een andere laagdrempelige manier om mensen te laten kennismaken met allerlei thematieken. Als we één ding weten, is dat de No Babes expositie in Gent een impact heeft achtergelaten. Ben jij op zoek naar een tentoonstelling die een verschil maakt voor jouw regio, of in jouw bedrijf? Laat het ons weten! 

PRAKTISCH:

Een No Babes expositie op jouw gewenste locatie en tijdstip. De expositie kan gecombineerd worden met interactieve workshops en lezingen. Deze formule kan helemaal op maat gemaakt worden van jullie wensen.

4x5 Nobabes-12.jpg
 
 

NIET GEVONDEN WAT JE ZOCHT?

Stuur ons zeker een bericht voor een koffietje te gaan slurpen! Wij werken heel vaak pakketten op maat uit voor bedrijven, festivals en zelfstandigen. We steken graag onze koppekes samen om tot een uniek concept te komen.

#weconnectbystandingout