top of page

No Babes is een collectief dat op allerlei creatieve manieren taboes in vraag stelt,  een stem wilt geven aan mensen die vaak klein gehouden worden door de huidige idealen binnen deze maatschappij en 
de mentale gezondheid van jongeren wilt bevorderen.

 

Fabian (1 of 1)-11.jpg
Cast (1 of 1)-13.jpg

No Babes Agency specialiseert in het herdefiniëren van schoonheid en inclusie in de mode en lifestyle sector. Wij vinden dat iedereen die je in het straatbeeld ziet, ook een platform verdient in het media landschap, en daar dragen wij ons steentje aan bij.

Wij representeren modellen en andere creatievelingen die onze normen en waarden ondersteunen. Wij kunnen een heel team in één klap aanleveren voor een volgende campagne. 

No Babes Academy biedt laagdrempelige workshops en lezingen aan om diversiteit en inclusiviteit meer in de kijker te zetten. 

Daarnaast kan je hier ook een No Babes expositie inplannen voor jouw volgende evenement.

Broei (18 of 33).jpg
NO-BABES_INSTAGRAM_.jpg

Wist je dat No Babes ook een fotoboek op de markt heeft gebracht? Het boek staat boordevol authentieke en taboedoorbrekende verhalen, en daarnaast is het ook nog eens erg leerzaam en een echte gespreksopener.

Er zijn slechts een tiental exemplaren over. Be quick!

Onze podcast Taboo Talk is ontstaan tijdens de eerste lockdown. In deze afleveringen duiken wij dieper in bepaalde thema's die aan bod komen binnen onze community.

Taboo Talk kan je beluisteren op YouTube, Spotify en Apple Play.

273651572_279583854122622_1467924960769372567_n.jpg

MEDIA
 

No Babes is verschenen in Het Nieuwsblad, Flair, Marie-Claire, Gael Magazine, HLN, VRT NWS, Club Flo, Iedereen Beroemd, Knack, Humo, MENT TV en meer.

EXPOSITIES

Broei, Gent (2021)

Fire Is Gold Festival (2021)
Ampere Open Air Festival (2021)
Piet Moodshop, Gent (2021)
Factor Club, Brugge (2021)
Bib Kortenberg (2022)

Het Geuzenhuis, Gent (2022)

Sorry Not Sorry Festival (2022)

IS NO BABES EEN VRIJWILLIG PROJECT?
 

Alle shoots zijn gratis, maar enkel op uitnodiging. De verhalen worden zorgvuldig uitgekozen om zo ruim mogelijk te gaan in verschillende thema's. Omdat we niet meer afhankelijk wouden zijn van een crowdfunding, hebben we besloten om No Babes Agency en No Babes Academy op te richten waaruit we inkomsten kunnen genereren om verhalen te kunnen blijven vertellen. Wil jij ons een steuntje in de rug geven? Kijk op deze pagina voor meer informatie.

WIE HEEFT NO BABES OPGERICHT?
 

Morgane Gielen (1994) is een mode en lifestyle fotograaf. "Door zelf aan de bron van onrealistische schoonheidsidealen te zitten, heb ik gezien wat voor impact het heeft ons allemaal. De modesector heeft me altijd gefascineerd. Ik hou van hoe je een verhaal kan creëren met make-up en styling, maar ik geef geen fuck om welke maatje of welke kleur het model heeft. Ik begon enkele jaren geleden hier en daar opdrachten te doen als fotograaf en merkte dat er dus maar echt één bepaald type model getoond werd. En zodra ik de modellen op een set wat beter leerde kennen, kwamen de verhalen boven: over hun eetstoornis, over hoe ze op watjes kauwden om hun hongergevoel te stillen, om maar in dat ideaalplaatje te passen.  Ik zag hoe ik er ook zelf een gigantisch minderwaardigheidscomplex door had gekregen over de jaren heen, en begon dit te onderzoeken. Hoe zou het zijn om deze perfecte bubbel te doorprikken op sociale media met het doel mensen te laten beseffen dat ze niet alleen zijn met hun twijfels en gedachten? Om moeilijke dingen bespreekbaar te maken en mensen in verbinding te brengen met elkaar? Om de mode industrie uit te dagen in hoe het ook anders kan? Daar ligt de kiem van No Babes."

Nieuwsbrief
271559840_305957171490726_2144748036510392428_n.jpg

Keek jij naar #nofilter op Iedereen Beroemd? Jawühl, dat waren wij! Een filmcrew heeft oprichtster Morgane gevolgd achter de schermen van haar No Babes shoots. 

bottom of page